Obvestila

Novice, pomembne informacije ...

VABLJENI K OGLEDU RAZSTAVE VRTCA TRŽIČ

V Galerijo Atrij se je vselila pestra razstava Vrtca Tržič ob 120-letnici vrtca v Tržiču z naslovom “Veder polet v veliki svet – že 120 let”. Na ogled bo od torka, 13. aprila 2021, do srede, 5. maja 2021, v Galeriji Atrij, med 9. in 16. uro.

Razstava bi morala biti na ogled že lani, a nam je načrte prekrižala epidemija. Veseli smo, da nam je letošnjo pomlad z upoštevanjem omejitev zaradi preprečevanja širjenja COVID-19 uspelo pripraviti razstavo, ki je že na prvi pogled zrasla v vrtcu. Slavnostnega dogodka ob odprtju ne bo, vas pa k ogledu prisrčno vabijo naši otroci: http://www.vrtec-trzic.si/files/2021/04/Vabilo-na-razstavo-1.mp4

Razstava ob 120-letnici organiziranega varstva in vzgoje predšolskih otrok v Tržiču predstavlja mnoge spomine na utrip vrtca v preteklosti, s predstavitvijo široke palete dejavnosti, doživetij, izkušenj in dogodivščin vrtca v sedanjosti, torej zadnjih 20 let, poleg tega pa še s pogledom v prihodnost skozi otroške oči. Je kot kolaž spominov, predmetov iz vsakdana v igralnicah ter otroške ustvarjalnosti. Za celostno podobo plakatov na stenah je poskrbela oblikovalka Eva Remškar, ki smo ji hvaležni za pristop s srcem.

Ogled razstave je s sledenjem zabavnim nalogam zanimiv tudi za otroke, zaradi katerih se naš svet vrti.

Nekaj prostora je namenjenega tudi ljudem, ki dan za dnem skrbijo za veder polet otrok v veliki svet – zaposlenim v Vrtcu Tržič. Med zaposlenimi v vrtcu se najde mnogo takšnih in drugačnih talentov … Nekateri so delček sebe bili pripravljeni razkriti za obiskovalce razstave. Premoremo od glasbenikov, igralcev, režiserjev, slikarjev, športnikov, plesalcev, pesnikov, izdelovalk nakita, šivilj, kvačkaric in štrikaric, do izdelovalcev igrač, vrtnarjev … Nekateri talenti so bili tako dobro skriti, da smo z zbiranjem materiala izvedeli tudi marsikaj novega drug o drugem. Ni pa skrivnost, da se vse našteto in še več leto za letom prenaša na otroke v vrtcu.

Po ogledu nam svoj spomin na vrtec in ogled razstave pustite v knjigi vtisov, vzemite rdeči balonček, ki si ga za hec napihnite doma in si z njim privoščite otroško veselje, pripnite si priponko s koščkom našega slogana “Veder polet v veliki svet”…

Za branje v domačem naslanjaču ne pozabite vzeti s seboj naše žareče rdeče publikacije, knjižice za vsak žep, izdane prav ob jubileju, 120-letnici vrtca.

 

Vabljeni k ogledu!

 

Razstavo sta omogočila Tržiški muzej in Občina Tržič.

PONOVNO ODPRTJE VRTCA z 12. 4. 2021

Spoštovani starši.

S ponedeljkom, 12. 4. 2021, naš vrtec spet lahko deluje v polnem obsegu. Lepo vabljeni, da v vrtec ponovno pripeljete svoje otroke.

Prosimo vas, da strokovne delavke oddelka, v katerem je vaš otrok, dosledno obveščate, ko pride do sprememb pri času prihoda in odhoda otroka v vrtec/iz vrtca, saj je delo še vedno organizirano glede na priporočila za omejevanje širjenja epidemije COVID-19, torej v obliki t. i. mehurčkov in z obratovalnim časom vrtca do 15.30. Če imate pri tem nepremostljive težave, se obrnite neposredno na vzgojiteljico oddelka vašega otroka.

Prav tako pa vas prosimo, da nam ob odsotnosti sporočate tudi vzrok odsotnosti otroka iz vrtca.

Veselimo se ponovnega snidenja in srčno upamo, da se bo naše druženje nadaljevalo brez prekinitev.

Želimo vam sproščen in igriv vikend,
Ravnateljica Vrtca Tržič
Tatjana Blaži

Nujno varstvo na današnji dan

Spoštovani starši.

Zadnji dnevi so za nas precej težki. Znašli smo se v situaciji, ko moramo strogo slediti navodilom s strani Ministrstva za izobraževanje znanost in šport ter Vlade RS. To za vas, veliko večino staršev, v tem trenutku pomeni, da si morate zagotoviti varstvo svojih otrok na druge načine, mi pa vam ne moremo odpreti vrat vrtca, da bi vam lahko omogočili brezskrbno odhajanje na delo. Razumemo, da kljub »zaprtju države« življenje še vedno teče dalje in da vsi še vedno na tak ali drugačen način opravljamo svoje delo. Poznamo marsikatero zgodbo in vemo, da se je marsikdo znašel v stiski. Obenem pa smo vam hvaležni, da nas lahko razumete in sodelujete po svojih najboljših močeh.

Podpira pa nas tudi župan Občine Tržič Borut Sajovic, ki je na Vlado RS naslovil Pobudo za razumno omilitev ukrepov na področju predšolske vzgoje, v kateri je vlado pozval, da še enkrat premislijo omejitvene ukrepe in da nabor tistih, ki so upravičeni do nujnega varstva, ponovno preučijo ter ga razširijo. Zapisal je tudi, da lahko vsem zagotovimo prostor v vrtcu, vendar pa smo omejeni z veljavnim odlokom, ki pa ga ne smemo in ne moremo kršiti.

Na predsednika vlade ter ministrico je svoj dopis poslala tudi predsednica Skupnosti vrtcev Slovenije Janja Bogataj, ki ju prav tako prosi za ponovno presojo in odločitev glede organizacije varstva predšolskih otrok, saj smo v vrtcih do sedaj lahko zelo uspešno zagotavljali varne mehurčke in ni prihajalo do večjih prenosov okužb.

Upamo, da se bo vendarle kaj premaknilo v smeri, da lahko vsem zagotovo varstvo, ki ga potrebujete. Ko prejmemo nove informacije, vas bomo obvestili prek spletne strani in e-pošte.

Vse dobro vam želim,

Ravnateljica Vrtca Tržič

Tatjana Blaži

OBVESTILO – ZAPRTJE VRTCA

Spoštovani starši.

Pred nami je spet obdobje posebnih prizadevanj za zajezitev širitve epidemije COVID-19.
Na podlagi okrožnice pristojnega ministrstva (http://www.vrtec-trzic.si/files/2021/03/12257_Prepoved_zbiranja_ljudi_v_zavodih_1-4-2021.pdf) vas obveščamo, da bo od četrtka, 1. 4. 2021 (do predvidoma 11. 4. 2021) Vrtec Tržič ZAPRT.
Nujno varstvo se organizira za otroke, katerih oba starša ali eden od staršev, ki je samohranilec, sta zaposlena v sektorjih kritične infrastrukture, določenih v 4. členu Zakona o kritični infrastrukturi (Uradni list RS, št. 75/17), torej sektor energetike, sektor prometa, sektor prehrane, sektor preskrbe s pitno vodo, sektor zdravstva, sektor financ, sektor varovanja okolja ter sektor informacijsko-komunikacijskih omrežij in sistemov, ter v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja, zavodih s področja socialne varnosti, v Slovenski vojski, Policiji in v poklicnih gasilskih enotah.

Odlok določa, da se zaposlitev staršev ugotavlja na podlagi potrdila delodajalca (drugi odstavek 2. člena), kar pomeni, da morajo starši (oba starša ali eden od staršev, ki je samohranilec) vrtcu predložiti ustrezno potrdilo o zaposlitvi (OBRAZEC).

V primeru, da je eden od staršev doma (porodniška, bolniška, dopust, brezposelnost, možnost varstva zaradi nenujnih del …), drugi pa v navedenih poklicih, MORA biti OTROK DOMA.

V času zaprtja vrtcev oziroma ko vrtci zagotavljajo samo nujno varstvo, so starši, katerih otroci vrtca ne bodo obiskovali, plačila oproščeni. Odjava v sistemu Vasco je nujno potrebna! Koriščenje nujnega varstva pa je za starše plačljivo.

Da bomo NUJNO VARSTVO pod POSEBNIMI POGOJI lažje organizirali, vas prosimo, prijavite otroka na e-naslov info@vrtec-trzic.si s pošiljanjem vseh spodnjih podatkov (kopirajte in prilepite v e-sporočilo ter izpolnite):

Ime in priimek otroka:
Letnica rojstva:
Vzgojitelj/ica:
Dnevi nujnega varstva (od datuma do datuma):
Dnevna pristnost v vrtcu (od ure – do ure):
Telefonska številka dosegljivega starša:
Navedite naziva obeh delodajalcev in označite eno od navedenih opcij spodaj:

  • sektorji kritične infrastrukture (sektor energetike, sektor prometa, sektor prehrane, sektor preskrbe s pitno vodo, sektor zdravstva, sektor financ, sektor varovanja okolja, sektor informacijsko-komunikacijskih omrežij in sistemov (4. člen Zakona o kritični infrastrukturi; št. 75/17),
  • zavodi s področja vzgoje in izobraževanja,
  • zavodi s področja socialne varnosti,
  • Slovenska vojska,
  • Policija,
  • poklicne gasilske enote.

V kolikor vaš delodajalec (velja za oba starša) ni del kritične infrastrukture oz. zgoraj navedenih dejavnosti, nujno varstvo za vašega otroka ni predvideno. 

Prijava otroka je dokončno urejena, ko pošljete potrdilo delodajalca – izključno na tem obrazcu. Če veljavnega potrdila na predvidenem obrazcu ne bomo prejeli, vaš otrok ni prijavljen v nujno varstvo. V zvezi z omenjenim potrdilom vas želimo opozoriti na možnost preverjanja navedenih potrdil s strani pristojnih služb ter da delodajalec s podpisom navedenega potrdila pod materialno in kazensko odgovornostjo izjavlja, da so navedene izjave točne in resnične ter sprejema vse morebitne posledice, ki bi nastale s podanimi neresničnimi izjavami.

Prav tako vas prosimo, da nas kljub odsotnosti otrok iz vrtca še naprej obveščate o morebitnih pozitivnih rezultatih na testiranju za koronavirus, po e-pošti na info@vrtec-trzic.si, da bomo lahko v prihodnjih dneh poskrbeli za zaščito vseh naših otrok in staršev.
O vseh nadaljnjih informacijah in ukrepih vas bomo obveščali prek naše spletne strani!

HVALA ZA RAZUMEVANJE, SREČNO IN ZDRAVO!

Pomočnici ravnateljice Vrtca Tržič
Andreja Gimpelj Kovačič in Mojca Janc

Poslano:
– mailing lista staršev
– spletna stran vrtca

OBVESTILO – nalezljive bolezni

Spoštovani starši.

V Vrtcu Tržič se vsi zaposleni trudimo, da kar v najboljši meri upoštevamo priporočila, ki jih prejmemo iz strani NIJZ. Priporočila se nenehno posodabljajo in zadnja priporočila predvidevajo obveznost staršev, da sodelujejo z vrtcem in ga obvestijo o vrsti nalezljive bolezni, za katero je zbolel njihov otrok. O vrnitvi otroka v vrtec presoja otrokov izbrani zdravnik oziroma pediater.

Zato vsa prosimo, da dosledno obveščate vrtec o odsotnosti vašega otroka v primeru bolezni in navedete vrsto bolezni. Otrok z nalezljivo boleznijo namreč ne sme obiskovati vrtca.

S tem bomo v vrtcu zagotovili omejevanje nadaljnjega širjenja okužbe s SARS CoV-2 in zavarovali druge otroke, zaposlene ter posledično tudi njihove družine. Naj vas ponovno opomnimo tudi na dosledno nošenje zaščitnih mask v prostorih vrtca ter upoštevanje higienskih priporočil tudi v zasebnem življenju.

Najlepša hvala za sodelovanje.

Organizatorka zdravstveno higienskega režima v Vrtcu Tržič,
Katja Eler

Ravnateljica Vrtca Tržič,
Tatjana Blaži

Obvestilo – 16. 3. 2021

Spoštovani starši.

Epidemija je podaljšana do sredine aprila, kar pomeni, da tudi v Vrtcu Tržič v prizadevanju za preprečevanje širitve Covid-19 ohranjamo organizacijo dela na ravni mehurčkov in ohranjamo delovni čas vrtca med 5.30 in 15.30.

Zavedamo se, da lahko enourno skrajšanje delovnega časa za starše povzroča nemalo težav. V primeru, da po svojega otroka ne morete priti do določene ure, se obrnite na strokovne delavce oddelka in se individualno dogovorite o možnih rešitvah.

Prosimo vas, da v primeru, da je vaš otrok že prebolel Covid-19, potrdilo zdravnika posredujete organizatorki zdravstveno-higienskega režima Katji Eler na e-naslov katja.eler@vrtec-trzic.si.

Hvala, ker se skupaj z nami držite priporočenih ukrepov. Naprošamo pa vas, da nam ob odsotnostih otrok sporočate tudi razloge zanje, še posebej, če gre za bolezen.

Zahvaljujemo se za razumevanje, sprotno reševanje težav ter dobro voljo.

 

S spoštovanjem,

ravnateljica Vrtca Tržič

Tatjana Blaži

Dostopnost