Obvestila

Novice, pomembne informacije ...

Gumb “DOMAČI VRTEC”

Spoštovani starši,

za vas smo pripravili nov gumb “Domači vrtec”, ki vas pripelje do idej, kaj vse v dneh samoizolacije lahko doma počnete s svojimi predšolskimi otroki.

Pa naj bo začetek novega tedna ustvarjalen!

SPOROČILO ZA STARŠE

SPOŠTOVANI STARŠI

Za nami je 14 dni zaprtja vrtca in kot vse kaže, bo tako stanje vsaj še nekaj časa. Napovedi namreč niso dobre, saj najhuje šele prihaja. Večkrat grem v pisarno in ob praznih igralnicah in prostorih vrtca mi je kar tesno pri srcu. Vsi zaposleni, ki smo povezani na daljavo, zelo težko prenašamo trenutno stanje. Zavedamo se, da je za vas še toliko težje. Z malimi radovednimi in živahnimi nadebudneži ste zaprti v prostore in morate sami poskrbeti za vse. Pri tem vam želim veliko potrpežljivosti, vztrajnosti, predvsem pa ljubezni. Otroci naj bodo zaposleni in aktivni, drugače lahko postanejo zahtevni in se vedejo neprimerno. Temu se skušajte izogniti, ter jih na igriv način vključite v vse dejavnosti dneva: pospravljanje, kuhanje, družabne igre in tudi skupaj kakšno ušpičite. Vse ostalo lahko sedaj počaka.

Želim vam, da ostanete zdravi in pozitivni. V kolikor bi želeli kakšen nasvet, pomoč, idejo, lahko pišete svoji vzgojiteljici, svetovalni delavki ali meni.         

Tatjana Blaži, ravnateljica

 

NUJNO VARSTVO NA DOMU

Spoštovani,

spodaj posredujemo poziv župana Občine Tržič, mag. Boruta Sajovica:

Poziv župana Občine Tržič – varstvo na domu – sken

ZADEVA: JAVNI POZIV ŽUPANA OBČINE TRŽIČ – VARSTVO NA DOMU

Spoštovani,

Republika Slovenija je z Odlokom o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih (Uradni list RS, št. 15/20) preklicala organizacijo varstva otrok tistih, ki jih država nujno potrebuje za delo v izrednih razmerah, to so v zdravstvu, policiji, vojski, zaporih, komunalnih službah, živilskih trgovinah, lekarnah, domovih za ostarele, dežurne v šolah in vrtcih, redarstvih in službah civilne zaščite.

Upoštevajoč dopis predsednika Vlade Republike Slovenije, g. Janeza Janše, z dne 15.3.2020,  ko naproša, da organizirajo lokalne skupnosti in župane, zato:

POZIVAM

  • prostovoljce, ki so pripravljeni nuditi varstvo na domu zdravim otrokom, da pošljejo kontaktne podatke  (ime, priimek, naslov, elektronski naslov in tel. številko),
  • starše zgoraj navedenih, ki to res nujno in izjemoma potrebujejo, da javijo potrebe in pošljejo kontaktne podatke (ime, priimek, naslov, elektronski naslov in tel. številko)

na naslov: info@vrtec-trzic.si ali po telefonu na 04 5971 600

Fizični pristop do enot Vrtca Tržič ni omogočen!

Ravnateljico Vrtca Tržič smo zaprosili za strokovno koordinacijo oz. vzpostavitev e-vstopne točke za nujna varstva. Tudi znotraj Vrtca Tržič se bo opravila poizvedba, kdo od zaposlenih bi lahko to opravljal, saj so za to najbolj usposobljeni.

Opozarjamo, da naj se javljajo zdravi in resni prostovoljci, po možnosti z izkušnjami s tega področja. Prosimo, da se ne javljajo oz. izpostavljajo prostovoljci iz t.i. rizičnih skupin. V občini Tržič bomo sledili zaprosilu predsednika Vlade RS, vendar je za varstvo potrebno zagotoviti zdrave in ustrezno usposobljene varuhe otrok.

 

mag. Borut Sajovic,
župan Občine Tržič

OBVESTILO O IZREDNIH RAZMERAH

OBVESTILO O IZREDNIH RAZMERAH

Spoštovani starši,

obveščamo vas, da bo od ponedeljka, 16.03.2020 dalje Vrtec Tržič ZAPRT, iz razloga zajezitve širitve koronavirusa.

Od ponedeljka, 16.03.2020, dalje bo SAMO za NUJNE PRIMERE odprt oddelek, v enoti Palček, do predvidoma 29. 3. 2020.

Sprejemali bomo le zdrave otroke staršev, ki so dolžni opravljati delo pri delodajalcu in to izkažejo s pisnim potrdilom/izjavo delodajalca. Nujne primere poklicev smo določili na podlagi okrožnice MIZŠ, civilne zaščite in kriznega štaba naše občine: zaposlenih v zdravstvu, policiji, vojski, zaporih, komunalnih službah, živilskih trgovinah, lekarnah, domovih za ostarele, dežurne v šolah in vrtcih, redarstvih in službah civilne zaščite.

V primeru, da je eden od staršev doma (porodniška, bolniška, dopust, brezposeln, možnost varstva zaradi ne – nujnih del …), drugi pa v navedenih poklicih, MORA biti OTROK DOMA.

Starši so za čas, ko bodo vrtci zaprti, plačila vrtca oproščeni. Plačila so oproščeni tudi starši, ki bodo koristili nujno varstvo.

Odjava otroka od prehrane v sistemu Vasco ni potrebna, ni merodajna.

Da bomo IZREDNO DEŽURSTVO pod POSEBNIMI POGOJI lažje organizirali vas prosimo, da nas obvestite o morebitni PRISOTNOSTI vašega otroka na e – naslov tatjana.blazi@vrtec-trzic.si do nedelje, 15.03.2020, do 10.00. Brez potrdila/izjave delodajalca (Obrazec: POTRDILO DELODAJALCA – v skladu z Odredbo (2) otroka v vrtec NE bomo sprejeli.

Prosimo vas, da z VSO SKRBNOSTJO presodite, ali vrtec zares potrebujete ali lahko otroka kljub vsemu zaupate v drugo varstvo.

V vrtcu bomo uvedli poostreno higieno ter poseben protokol prihoda in odhoda otrok ter odraslih. Prosimo, da upoštevate naša navodila in pravila, v okviru katerih bomo delovali v kriznih razmerah. Glede na naraščanje števila okuženih bo ključnih naslednjih 14 dni in vam resnično toplo polagamo na srce, da se držite vseh preventivnih ukrepov in tudi v vaših družinah poskrbite za “samoizolacijo”. S tem bomo kot družba lahko naredili in preprečili največ.

O vseh nadaljnjih informacijah in ukrepih vas bomo obveščali preko naše spletne strani!

HVALA ZA RAZUMEVANJE, SREČNO IN ZDRAVO!

 

Ravnateljica Vrtca Tržič

Tatjan Blaži, l. r.

ŠTEVILKA RAVNATELJICE ZA POSEBNE PRIMERE: 031 723 474

 

Poslano:

– oglasne deske za starše
– mailing lista staršev
– spletna stran vrtca

Usmeritve in preventivni ukrepi glede koronavirusa (COVID-19)

Glede na trenutne razmere širjenja koronavirusa se tudi v Vrtcu Tržič čutimo odgovorne in dolžne upoštevati in tudi posredovati, vse pomembne informacije in splošne preventivne ukrepe glede morebitnega širjenja okužbe. Ravnali se bomo po navodilih pristojnih institucij in jih v celoti upoštevali pri nadaljnjem ravnanju. Upoštevali bomo priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), ki je tudi ključna nacionalna kontaktna točka, ki izvaja stalne ocene tveganja na osnovi trenutnih epidemioloških podatkov.

Na tem mestu pozivamo vse starše ter druge obiskovalce enot Vrtca Tržič, da upoštevamo sledeče SPLOŠNE PREVENTIVNE UKREPE:

več…

Stran 1 od 3123