Obvestila

Novice, pomembne informacije ...

Živ žav in konec tedna

Spoštovani starši.

Prvi ŽIV ŽAV Vrtca Tržič je bil včeraj izveden na igrišču enote Križe in lahko rečemo, kako lepo nam je pri srcih, ko se spet srečujemo v tako sproščenem duhu. Verjamemo, da tudi s takimi druženji otrokom omogočate nepozabne spomine na družino in najlepše skupne trenutke.

Danes bo živ žav še na igriščih enote Palček in enote Deteljica. Tako kot v enoti Križe bodo tudi tam strokovne delavke in delavci poskrbeli za ustvarjalne delavnice, gibalne izzive, poslikavo obraza in še mnogo drugih zanimivosti, v katerih bodo otroci uživali skupaj s starši. Zadišalo pa bo tudi iz kuhinj, da mala usta ne bodo ostala lačna.

Prijazno povabilo na obisk pa prihaja tudi s strani Tržiškega muzeja, saj danes, 18. maja, praznujejo Mednarodni muzejski dan. Muzej bo danes odprt od 10. do 18. ure, vstop je brezplačen. Na ogled so obrtne razstave in razstava Slovenskega smučarskega muzeja. Lahko pa se podate na pot po Tržiču in odkrivate stara imena ulic. Sledite šestim točkam na zemljevidu in si oglejte stare fotografije ulic. Če zberete vse hišne številke, vas v Tržiškem muzeju čaka lepa nagrada.

Konec tedna in prihodnji teden pa si lahko kulturno obarvate. V soboto se začenja Teden ljubiteljske kulture, in sicer s sprehodom s tržiškimi kulturniki ob 60-letnici Zveze kulturnih organizacij Tržič. Sprehod se začne s kulturnim programom plesa in petja na parkirišču pred stavbo na naslovu Balos 4, v kateri poleg Knjižnice dr. Toneta Pretnarja in Radia Gorenc delujejo nekatera društva, in sicer v soboto, 21. maja, ob 17. uri. Sprehod se bo nadaljeval po mestnem jedru, z nastopi in predstavitvami tržiških kulturnih društev v fužini Germovka, pred rojstno hišo pesnika dr. Toneta Pretnarja, v atriju občine in pred Paviljonom NOB, kjer bo sledilo odprtje pregledne likovne razstave, ki jo pripravlja OI JSKD Tržič. Po sprehodu večer lahko zaključite na velikem koncertu Pihalnega orkestra Tržič ob njihovi 95-letnici delovanja, ki bo sledil ob 19.30 v Dvorani tržiških olimpijcev. Ta dogodek je le eden izmed številnih, ki jih društva v sodelovanju z Zvezo in OI JSKD Tržič pripravljajo v Tednu ljubiteljske kulture.
 
Še vedno pa velja že posredovano povabilo na 6. srečanje za starše: MEDSEBOJNI ODNOSI V DRUŽINI, ki ga Vrtec Tržič za vas pripravlja v četrtek, 26. maja 2022, ob 17. uri, v telovadnici enote Palček.

Želimo vam obilico lepih družinskih trenutkov!

6. srečanje za starše: MEDSEBOJNI ODNOSI V DRUŽINI

V četrtek, 26. maja 2022, ob 17. uri, v telovadnici enote Palček, lepo vabljeni na zadnje srečanje za starše v tem šolskem letu. Skozi interaktivno delavnico se bomo pogovarjali o medsebojnih odnosih v družini.

Šesto srečanje za starše bo vodila Andreja Gimpelj Kovačič, socialna pedagoginja, gestalt izkustvena družinska psihoterapevtka ter pomočnica ravnateljice v našem vrtcu.

Na srečanju se bomo posvetili našim družinam, medsebojni dinamiki, komunikaciji in temu, kako se mi sami počutimo v naši družini. Želimo si, da bi to bil čas za nas ter medsebojno izmenjavo izkušenj.

Prosimo vas za prijavo na srečanje do petka, 20. maja, na info@vrtec-trzic.si, saj nam boste olajšali pripravo na srečanje. Obenem pa nam lahko zastavite tudi kakšno vprašanje, na katerega bi si želeli na srečanju dobiti odgovor.

V primeru, da za čas srečanja potrebujete varstvo za svojega predšolskega otroka, to zapišite ob prijavi.

Vljudno vabljeni!

Povabilo v program – trening starševstva

Spoštovani starši

Na spletni strani www.neverjetna-leta.si. si lahko preberete o programu – treningu starševstva.  Programi starševstva Neverjetna leta so namenjeni staršem otrok od 3. do 8. leta starosti, ki se srečujejo s težavnim vedenjem svojih otrok. Programi  na enostaven, razumljiv in prijazen način staršem predstavljajo veščine pozitivnega starševstva, kar vzpodbuja otrokov kognitivni, socialni in čustveni razvoj, izboljšuje učne dosežke ter omogoča varnejše in bolj zdravo odraščanje. Pozitivno starševstvo krepi vez med otrokom in starši, deluje zaščitno in izboljša že nastalo težavno vedenje otrok. V programu starševstva se starši srečujejo v skupini z dvema usposobljenima moderatorjema

Program je brezplačen, potekal pa bo v prostorih CSD Gorenjska, Enota Radovljica, Gorenjska cesta 16, 4240 Radovljica, vsako sredo, od 17. do 19. ure.

Kdor se želi vključiti v treninge starševstva, naj čim prej kontaktira Barbaro Otoničar na otonicar.barbara@siol.net.

Obvestilo – podaljšanje zapore ceste v Križah in plačilo vrtca

Spoštovani starši.

S strani Občine Tržič smo prejeli zagotovilo, da se s podaljšanjem zapore državne ceste R2-410, odsek 1134 Tržič – Kokrica (od km 2,790 do km 3,400) zaradi gradnje kanalizacije in ureditve ceste ustrezno podaljša tudi dogovor, da v primeru, da je uraden obvoz za vas nesprejemljiv in boste zato otroka za določen čas izpisali iz vrtca, Občina Tržič v primeru takega začasnega izpisa otroka iz vrtca krije stroške v višini 50 % plačila staršev (kot je v primerih bolniške odsotnosti otroka). Tovrstno odločitev, v kolikor še niste, sporočite v Vrtec Tržič, po e-pošti na urska.jerman@vrtec-trzic.si.

Glede posebnosti o poteku del in s tem povezanih zapor priporočamo, da spremljate aktualna obvestila na spletni strani Občine Tržič in njihovi Facebook strani.

S spoštovanjem,

ravnateljica Vrtca Tržič
Tatjana Blaži

Dostopnost