Obvestila

Novice, pomembne informacije ...

Nadaljnje zaprtje vrtca in prijave za nujno vrstvo

Spoštovani starši.

Trenutno še ne vemo zagotovo, ali bodo vrtci tudi v naslednjem tednu zaprti (informacijo prejmemo predvidoma danes zvečer), kljub temu pa vas zaradi načrtovanja in organizacije dela ob podaljšanju obstoječih razmer že zdaj prosimo, da do petka, 30. 10. 2020,do 12. ure sporočite na e-naslov info@vrtec-trzic.si morebitno prisotnost vašega otroka v naslednjem tednu (od 2. do 6. 11. 2020).

Za prihod otroka v vrtec v času izvajanja nujnega varstva prosimo za sledeče podatke
(kopirajte spodnji obrazec v elektronsko sporočilo in izpolnite):

Ime in priimek otroka:
Letnica rojstva:
Vzgojitelj/ica:
Dnevi nujnega varstva (od datuma do datuma):
Dnevna pristnost v vrtcu (od ure – do ure):
Telefonska številka dosegljivega starša:

Pridobljeno potrdilo delodajalca obeh staršev: DA (navedite naziva obeh delodajalcev!)  /   NE

Izjava, da je otrok zdrav:    DA   /   NE
(možno podpisati ob oddaji otroka)Glede na stanje obolelih in posledično okrnjen kolektiv vas prosimo, da ponovno presodite o nujnosti varstva za svojega otroka. Pri organizaciji varstva bomo še naprej sledili priporočilom NIJZ in oblikovali skupine predvidoma največ šestih otrok.

Tudi starše otrok, ki so vrtec obiskovali v tem tednu, prosimo, da otroke za nadaljnjo prisotnost znova prijavijo oz. potrdijo dosedanjo prijavo z izpolnjevanjem zgornjega obrazca.

Hvala za sodelovanje, razumevanje in strpnost,
Pomočnici ravnateljice Vrtca Tržič
Andreja Gimpelj Kovačič in Mojca Lužnik

OBVESTILO O ZAPRTJU VRTCA IN ZAGOTAVLJANJU NUJNEGA VARSTVA

Od ponedeljka, 26. 10. 2020 je Vrtec Tržič ZAPRT, iz razloga zajezitve širitve koronavirusa (okrožnica ministrstva).

SAMO za NUJNE PRIMERE je, skladno s sklepom župana Občine Tržič, odprta enota Palček, do predvidoma 30. 10. 2020. Nove informacije vam bomo lahko posredovali v četrtek, 29. 10. 2020, oz. nemudoma po prejetju s strani ministrstva.

V nujno varstvo sprejemamo le zdrave otroke (potrebno je prinesti podpisano izjavo) staršev, ki so dolžni opravljati delo pri delodajalcu (in ki ne morejo opravljati dela na domu) in to izkažejo s pisnim potrdilom/izjavo delodajalca (lahko tudi e-sporočilo z delodajalčevega e-naslova). Za prijavo otroka za nujno varstvo poleg dokazil delodajalcev potrebujemo ime in priimek otroka, matični oddelek (kdo je njegov vzgojitelj), časovno opredelitev bivanja v nujnem varstvu (od kdaj do kdaj bo otrok dnevno v vrtcu in katere dneve) ter kontaktno številko dosegljivega starša. Podatke nam posredujete na e-naslov: info@vrtec-trzic.si.

Pri zagotavljanju nujnega varstva se držimo priporočil NIJZ, izdanih v petek, 23. 10. 2020 (http://www.vrtec-trzic.si/files/2020/10/781_NIJZ_VRTCI_obratovanje-v-času-od-26_10_2020-002.pdf).

Starši, katerih otroci vrtca ne bodo obiskovali, bodo plačila vrtca oproščeni! Odjava v sistemu Vasco je nujno potrebna!

Prosimo vas, da z VSO SKRBNOSTJO presodite, ali vrtec zares potrebujete ali lahko otroka kljub vsemu zadržite doma.

Prav tako vas prosimo, da nas kljub odsotnosti otrok iz vrtca še naprej obveščate o morebitnih pozitivnih rezultatih na testiranju za koronavirus, po e-pošti na info@vrtec-trzic.si, da bomo lahko v prihodnjih dneh poskrbeli za zaščito vseh naših otrok in staršev.

Ostanimo zdravi,

Pomočnici ravnateljice Vrtca Tržič
Andreja Gimpelj Kovačič in Mojca Lužnik

OBVESTILO O IZREDNIH RAZMERAH – ZAPRTJE VRTCA

Spoštovani starši.
 
Na podlagi do sedaj že prejetih informacij (okrožnica ministrstva) vas obveščamo, da bo od ponedeljka, 26. 10. 2020 dalje Vrtec Tržič ZAPRT, iz razloga zajezitve širitve koronavirusa.
 
Od ponedeljka, 26. 10. 2020, dalje bo SAMO za NUJNE PRIMERE odprt oddelek v enoti Palček, do predvidoma 30. 10. 2020.

Sprejemali bomo le zdrave otroke staršev (potrebno je prinesti podpisano izjavo), ki so dolžni opravljati delo pri delodajalcu (in ki ne morejo opravljati dela na domu) in to izkažejo s pisnim potrdilom/izjavo delodajalca (lahko tudi e-sporočilo z delodajalčevega e-naslova).

Pri določanju nujnih poklicev smo izhajali iz navodil v prvem valu širjenja koronavirusa. To so: zaposleni v zdravstvu, policiji, vojski, zaporih, komunalnih službah, živilskih trgovinah, lekarnah, domovih za ostarele, dežurne v šolah in vrtcih, redarstvih in službah civilne zaščite.
 
V primeru, da je eden od staršev doma (porodniška, bolniška, dopust, brezposelnost, možnost varstva zaradi nenujnih del …), drugi pa v navedenih poklicih, MORA biti OTROK DOMA.


Starši, katerih otroci vrtca ne bodo obiskovali, bodo plačila vrtca oproščeni!
Odjava v sistemu Vasco je nujno potrebna!

 
Da bomo IZREDNO DEŽURSTVO pod POSEBNIMI POGOJI lažje organizirali, vas prosimo, da nas obvestite o morebitni PRISOTNOSTI vašega otroka na e-naslov info@vrtec-trzic.si do sobote, 24. 10. 2020, do 15. ure. Brez potrdila/izjave delodajalca ter izjave, da je otrok zdrav, otroka v vrtec NE bomo sprejeli.

Prosimo vas, da z VSO SKRBNOSTJO presodite, ali vrtec zares potrebujete ali lahko otroka kljub vsemu zadržite doma.

Prav tako vas prosimo, da nas kljub odsotnosti otrok iz vrtca še naprej obveščate o morebitnih pozitivnih rezultatih na testiranju za koronavirus, po e-pošti na info@vrtec-trzic.si, da bomo lahko v prihodnjih dneh poskrbeli za zaščito vseh naših otrok in staršev.
 
O vseh nadaljnjih informacijah in ukrepih vas bomo obveščali prek naše spletne strani!

Verjamemo, da bomo v skupni skrbi za dobro otrok in vseh nas tudi tokrat s skupnim medsebojnim povezovanjem in sodelovanjem pripomogli k učinkoviti zajezitvi nadaljnjega širjenja okužb.


HVALA ZA RAZUMEVANJE, SREČNO IN ZDRAVO!
 
 
Pomočnici ravnateljice Vrtca Tržič
Andreja Gimpelj Kovačič in Mojca Lužnik
  

Poslano:
– mailing lista staršev
– spletna stran vrtca

ORGANIZACIJA DELA V ČASU POOSTRENIH RAZMER

Zaradi zaostrovanja razmer v zvezi s širjenjem okužbe s koronavirusom prilagajamo situaciji tudi delovanje oddelkov v enotah. Trudimo se, da so oddelki izolirani kot samostojne enote, da lahko zmanjšamo število morebitnih stikov in minimaliziramo možnosti za uvajanje karanten v večjem obsegu. Organizacija delovanja dislociranih oddelkov (OŠ Tržič, OŠ Bistrica, Kovor, Pristava, Lom) ostaja nespremenjena oz. v skladu z individualnimi dogovori.

Organizacijsko lahko zagotovimo izolacijo posameznih oddelkov od 6.15 – 15.30 ure. Jutranji čas (do 6.15) in popoldanski čas (od 15.30 naprej) pa organizacijsko ni mogoče za vse oddelke v enoti zagotavljati izolacije na zgoraj omenjeni način. Zato so ta kratek čas otroci združeni v sprejemni ali oddajni igralnici, in sicer v manjšem številu.  

Pri omejevanju stikov lahko v veliki meri še dodatno pomagate tudi vi, v kolikor imate možnost, in bivanje otroka v vrtcu prilagodite uri, ko so otroci kot svoj oddelek izolirani iz oddajnih in sprejemnih igralnic.

Hvala vsem za trud, sprejemanje dosedanjih ukrepov, dosledno nošenje mask in dobro voljo.Obveščamo vas tudi, da so vrata vrtca v času od 8. 15 do 14. ure do nadaljnjega zaklenjena. Za prevzem otroka iz vrtca pred 14. uro se predhodno dogovorite s strokovnim delavcem iz oddelka vašega otroka. Ob prihodu, prosimo, pozvonite.
Ob pojavu simptomov ali napotitvi otroka oz. njegovega ožjega družinskega člana na testiranje za novi koronavirus obvestite strokovnega delavca oddelka vašega otroka. Enako storite tudi v primeru, da bo izid testa pozitiven.

Želimo si, da ste starši ažurno obveščeni o dogajanju v vrtcu, zato vas prosimo, da redno spremljate obvestila na spletni strani vrtca ter svojo e-pošto.

V vrtcu se zavedamo pomembnosti preventivnega delovanja in verjamemo v najboljši izid nepredvidenih situacij, s katerimi se srečujemo.

Hvala za sodelovanje,
ostanite zdravi.

Ravnateljica Vrtca Tržič, Tatjana Blaži 

Obvestilo za starše, enota Palček

Spoštovani starši.

Obveščamo vas, da je strokovni delavec v enoti Palček pozitiven na COVID19. Po protokolu in navodilih pristojnih služb moramo oddelek izolirati in bo v karanteni. Ravno tako bosta v karanteni dva strokovna delavca oddelka. Starši omenjenega oddelka bodo o tem obveščeni po spletni pošti.

O dogajanju vas bomo sproti obveščali.

Hvala za razumevanje in sodelovanje in ostanite zdravi.

Tatjana Blaži, ravnateljica Vrtca Tržič

ZAČASNO ODPOVEDANO – Srečanja za starše

Spoštovani starši.

V šolskem letu 2020/2021 pripravljamo šest srečanj, namenjenih vsem staršem. V pogovoru z vami bo sodelovalo šest predavateljic, ki prihajamo z različnih področij dela s predšolskimi otroki. Želimo vam nameniti prostor in čas, vas opremiti s potrebnimi informacijami ter omogočiti, da pridobite odgovore na vprašanja, ki se vam porajajo pri vzgoji in druženju z otroki, s partnerjem, s celotno družino. Pri tem bomo izhajale iz lastnih delovnih in osebnih izkušenj.

Srečanja bodo predvidoma organizirana v telovadnici enote Palček, vedno ob 17. uri. Vabilo na posamezno srečanje in podrobnosti o njem vam bodo posredovani pred vsakim srečanjem. Teden dni pred srečanji bo potrebna predhodna prijava, prav tako pa bo po predhodni najavi za vaše otroke možno tudi varstvo.

Veselimo se vašega odziva ter srečanj z vami!

Ravnateljica Vrtca Tržič s sodelavkami.