Družinsko svetovanje

Namen družinskega svetovanja je podpora in pomoč družinam, ki se spopadajo s težavami in iščejo odgovore na različna vprašanja.

Zavedamo se, da so težave, ki se pojavijo v družinah pogosto večplastne in razumemo stisko, ki ni stiska samo enega člana v družini. V težave sta največkrat vključena oba starša in pa otroci.  Nikogar ne želimo prezreti, v družinskem svetovanju pa Vam v vrtcu  ponujamo ustrezno dodatno  strokovno terapijo obema partnerjema oz. vsem članom družine pri soočanju z vsakodnevnimi izzivi, kar naj bi Vam omogočilo boljšo kakovost življenja.

Kdaj bi morda potrebovali družinsko svetovanje?

Morda Vas je na težave z otrokom v vrtcu opozorila vzgojiteljica, morda sami opažate, da imate težave v komunikaciji ali v odnosu  znotraj družine, težave s partnerjem, morda niste prepričani o sebi, ste pod hudim stresom in ne najdete poti, ki bi se vam zdela ustrezna za naprej. Nikakor ne čakajte, na to, da so »stvari« že predaleč.

Kaj lahko od svetovanja pričakujete?

Če se vam pojavljajo stiske Vam želimo biti pri tem v oporo in v pomoč, skušali Vas bomo v stiskah razumeti in vam pomagati pri iskanju poti, iskanju vzorcev vedenja, pri reševanju dilem in svetovanju glede vzgojnih prijemov. V razvoju otrok se pogosto pojavijo težave ali strahovi in takrat Vam bomo skušali  svetovati. Pojavijo se bolezni, težave otrok v odstopanju ali kakšnimi drugimi ovirami. Pri nas boste lahko odkrito spregovorili o svojih težavah. Skušali Vam pomagati pri tem, kako naprej.

Srečanja so zaupne narave, vodi jih geštaltizkustveni družinski terapevt. Zagotavljamo Vam varovanje vseh podatkov.

Svetovanja so za starše vrtca brezplačna.

Svoje dileme in želje za srečanje lahko izrazite na mail: druzinskosvetovanje@vrtec-trzic.si.

Dostopnost