V Galerijo Atrij se je vselila pestra razstava Vrtca Tržič ob 120-letnici vrtca v Tržiču z naslovom “Veder polet v veliki svet – že 120 let”. Na ogled bo od torka, 13. aprila 2021, do srede, 5. maja 2021, v Galeriji Atrij, med 9. in 16. uro.

Razstava bi morala biti na ogled že lani, a nam je načrte prekrižala epidemija. Veseli smo, da nam je letošnjo pomlad z upoštevanjem omejitev zaradi preprečevanja širjenja COVID-19 uspelo pripraviti razstavo, ki je že na prvi pogled zrasla v vrtcu. Slavnostnega dogodka ob odprtju ne bo, vas pa k ogledu prisrčno vabijo naši otroci: http://www.vrtec-trzic.si/files/2021/04/Vabilo-na-razstavo-1.mp4

Razstava ob 120-letnici organiziranega varstva in vzgoje predšolskih otrok v Tržiču predstavlja mnoge spomine na utrip vrtca v preteklosti, s predstavitvijo široke palete dejavnosti, doživetij, izkušenj in dogodivščin vrtca v sedanjosti, torej zadnjih 20 let, poleg tega pa še s pogledom v prihodnost skozi otroške oči. Je kot kolaž spominov, predmetov iz vsakdana v igralnicah ter otroške ustvarjalnosti. Za celostno podobo plakatov na stenah je poskrbela oblikovalka Eva Remškar, ki smo ji hvaležni za pristop s srcem.

Ogled razstave je s sledenjem zabavnim nalogam zanimiv tudi za otroke, zaradi katerih se naš svet vrti.

Nekaj prostora je namenjenega tudi ljudem, ki dan za dnem skrbijo za veder polet otrok v veliki svet – zaposlenim v Vrtcu Tržič. Med zaposlenimi v vrtcu se najde mnogo takšnih in drugačnih talentov … Nekateri so delček sebe bili pripravljeni razkriti za obiskovalce razstave. Premoremo od glasbenikov, igralcev, režiserjev, slikarjev, športnikov, plesalcev, pesnikov, izdelovalk nakita, šivilj, kvačkaric in štrikaric, do izdelovalcev igrač, vrtnarjev … Nekateri talenti so bili tako dobro skriti, da smo z zbiranjem materiala izvedeli tudi marsikaj novega drug o drugem. Ni pa skrivnost, da se vse našteto in še več leto za letom prenaša na otroke v vrtcu.

Po ogledu nam svoj spomin na vrtec in ogled razstave pustite v knjigi vtisov, vzemite rdeči balonček, ki si ga za hec napihnite doma in si z njim privoščite otroško veselje, pripnite si priponko s koščkom našega slogana “Veder polet v veliki svet”…

Za branje v domačem naslanjaču ne pozabite vzeti s seboj naše žareče rdeče publikacije, knjižice za vsak žep, izdane prav ob jubileju, 120-letnici vrtca.

 

Vabljeni k ogledu!

 

Razstavo sta omogočila Tržiški muzej in Občina Tržič.

Dostopnost