Najboljši od časov so časi svobodni,
najlepši pa čas, ki porabiš ga zase.
Lahko ga po svoje deliš in sestaviš,
lahko le skomigneš pa rečeš »ne-da-se«.

Zato si želimo več prostega časa.
Več časa za sanje, za ždenje, cartanje,
za urice polne prijetne bližine
in tihe trenutke za samost in branje.

(Feri Lainšček, iz pesmi Prosti čas)

 

Spoštovani starši.

Spogledujemo se s koncem leta in zremo naprej. Za veliko večino je bilo tudi to leto polno izzivov in vsakodnevnih sprememb, s katerimi smo se spoprijemali vsak na svoj način.

Prazniki se bližajo in želimo vam, da jih preživite umirjeno v družinskem okolju. Za otroke je najdragocenejše darilo ČAS, ki ga brez obveznosti preživite z njimi. Igrajte se, sprehajajte se, občudujte lučke v našem prelepem mestu, specite palačinke in skuhajte praznični čaj. Ustvarjeni spomini ostanejo za vedno.

V teh dneh v našem vrtcu otroke obiskuje dedek Mraz, ki se z otroki pogovarja, prisluhne njihovim modrostim in jih tudi obdari. Da smo obdarovanje lahko izvedli, smo pridobili donatorje – podjetja Cablex, Intec MKD ter Semago, ki so nam priskočili na pomoč s finančnimi sredstvi. Iz srca smo jim hvaležni. Darilca so skromna, pri izbiri pa smo upoštevali svoje poslanstvo: biti zdrav vrtec in eko vrtec.
V vrtcu se trudimo, da je ta nenavaden čas čim bolj po meri naših otrok. Zavedamo se, da je otroke potrebno razveseliti, razbremeniti, jih poslušati in spodbujati njihov razvoj.
V teh prazničnih dneh vam privoščimo, da poskrbite tudi zase.

Srečno v novem letu, ki bo priložnost za povratek k vsemu dobremu.

Ravnateljica Vrtca Tržič
Tatjana Blaži

 

Za prijetne minute prilagamo povezavo do predstave Lutkovnega gledališča Ljubljana Najprisrčnejši velikan, ki si jo lahko v okviru projekta Božičkova pošta brezplačno ogledate skupaj z otroki: https://mailchi.mp/posta.si/najprisrcnejsivelikan

Dostopnost