SPOŠTOVANI STARŠI

Po zelo pestrem in delno tudi stresnem poletju se zopet vračamo k čim bolj normalnemu delovanju vrtca in odpiranju vrat vašim malčkom in vam. Vsi zaposleni Vrtca Tržič smo se trudili in potrudili urediti prostore, ki že čakajo na prvi vrtčevski dan.

Priznam, da ni šlo vse gladko in tako, kot bi želeli. Energetska sanacija enote Deteljica se je zavlekla in se nadaljuje v mesecu septembru. Z izvajalci smo se dogovorili, da pohitijo z dokončanjem del na sprednji strani enote in zavarujejo delovišče, da bo za vse uporabnike varno in prijazno. V mesecu avgustu smo delali dan in tudi v noč, da smo delno polepšali tudi notranje prostore. Za nadaljevanje obnove imamo še velike načrte in ob strani naklonjenost in podporo naše ustanoviteljice Občine Tržič. Vsa dela se bodo izvajala v času, ko ni otrok v stavbi. Želimo obnoviti še pod na hodnikih, vrata v igralnice in še kaj.

Ob vsem tem pa se zavedamo, da vzdušja ne naredijo prostori in štiri stene, ampak ljudje v njem. Torej vse čakajo topli, pozitivno naravnani in spočiti zaposleni. Tudi letos vas vabim, da nam zaupate, se povežete z osebami, ki bodo vašim otrokom najbližje, in aktivno sodelujete z nami. Zavedamo se, da vam veliko časa in energije vzamejo obveznosti v službi, zato se bomo potrudili, da bodo naša srečanja redka, vendar lepa in vsem v veselje.

Predšolsko obdobje je zelo kratko in nikoli več se ne povrne. Zato otrok v popoldanskem času, če se le da, ne vozite na nepotrebne dejavnosti, ampak jih v čim večji meri preživite s svojimi otroki. V varnem in strokovnem okolju bodo pridobili veliko več, kot v popoldanskih dejavnostih, ki so pogosto dvomljive kakovosti. Poudarek v vrtcu bo tudi letos na področju narave – z geslom: pojdimo ven, ekologije, gibanja, družbe, umetnosti, jezika in matematike, torej s poudarki vseh področij Kurikuluma za vrtce in še mnogo več.

V kolikor boste starši pozitivno naravnani do vrtca, toliko hitreje in bolje ga bodo sprejeli tudi vaši otroci. Če boste imeli težave, vprašanja ali dileme, nam vedno lahko pišete, nas pokličete ali obiščete. Odsvetujemo obsežno razpravljanje z osebami, ki za to niso kompetentne. Prek takšnega reševanja konfliktov in težav so le-te še večje in obsežnejše, rešene pa ne, kot kažejo naše izkušnje.

Naj bo leto za vse uspešno, polno spoštovanja in strokovnosti, predvsem pa ljubezni. Skupne ljubezni do otrok, do poklica in do samih sebe.

Tatjana Blaži, ravnateljica

Dostopnost